utorok 29. októbra 2013

Aký je posun času s deťmi?

S deťmi je posun času o niečom úúúúplne inom :)

Keď sa v zime skracujú dni a musíme vstávat ešte za tmy, celkom aj privítame posun času o jednu hodinku späť, čiže dozadu. Pre človeka pracujúceho má to hneď výhody dve. Keď vstáva, zrazu má svetlo a slniečko ho príjemne prebúdza (na začiatku posunu času, v zime už tento bonus nie je). Druhou výhodou je to, že si jeden deň (či možno skôr noc) v roku môžeme akoby predĺžiť spánok o jednu hodinu. Zazvoní budík o 6tej? Kľudne ho ešte na hodku zacapnite, lebo podľa nového času je ešte len 5hodín.

S deťmi je posun času akoby úplne naopak:
VSTÁVATE O HODINU SKôR AKO VŠETCI OSTATNÍ.

Mamička si totiž o 6-tej ráno nezacapne budík, ktorý kričí, že chce cikať a že sa už vyspinkal a máte sa s ním ísť hrať. Takže vstávate podľa nového času o 5-tej a kým je 8 hodín a ostatní ešte len začínajú svoj pracovný deň, mate už 4-hodinovú šichtu za sebou (lebo podľa detského času je už 9 hodín) a keď máte rovno deti dve (takmer skoro staré), tak ste o 8-mej ráno zmordovaný ako pracujúci človek na konci svojej 8-hodinovej pracovnej doby.

Má to aj výhodu - o hodinku skôr BY MALI zaspať, takže kým sa neadaptujú na posun času, možno si nejaký večer stihnete pozrieť po vééééééééééééééľmi, ale naozaj véééééééééééééééľmi dlhej dobe aj nejaký film :)

Nevymenila by som tieto svoje dva budíčky za nič na svete, aj keď niektoré rána bojujem s nutkaním ich "zacapnúť" ;)

Prajem všetkým pekný deň!

Fotka sa dá aj zakúpť :) na etsy.com tu alebo aj na sashe.sk tu



1 komentár :

  1. poznam doverne a je to presne tak! tento rok som v dany den posunu casu stihla /vynimocne,alebo po dlhej dobe/ zurku, takze som sla sice do postele o stvrtej ale vstavala som vlastne o piatej, takze tak :) ziadny posun casu mi nepomohl,drobci maju vlastny cas :))

    OdpovedaťOdstrániť

Môžete dať like :)